Mesopeel medical lifestyle.png | es-clinic.be, Health & Skin care

Medische peeling

WAT IS EEN CHEMISCHE PEELING?

Een peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, littekens, acne of onregelmatigheden van de huid te verminderen. Een peeling dringt door middel van een zuur de huid in en is in staat bepaalde huidfuncties te normaliseren. Afhankelijk van de huidklachten wordt gebruikt gemaakt van o.a. glycolzuur, salicylzuur, melkzuur of een combinatie hiervan. Iedere peeling zorgt voor:

Unieke voordelen:

Mesopeel lifestyle e1608218963883.png 1 | es-clinic.be, Health & Skin care

VERSCHILLENDE METHODES

Mandelic peeling is een alphahydroxyzuur (AHA) en heeft een antibacteriële werking waardoor het geschikt is bij (inflammatoire) acne. Dankzij zijn grote molecuul heeft het een langzame penetratiediepte, waardoor het heel geschikt is voor de gevoelige en donkere huidtypes. Daarnaast is de mandelic peeling ook goed inzetbaar als voorbereidende peel. 

Salicylzuur is een betahydroxyzuur (BHA). Het is een breed inzetbare peeling dankzij de keratolyitsche, comedolytische, ontstekingsremmende en kalmerende werking. Doordat salicylzuur in vet oplosbaar is, kan het diep in de porïen van de huid werken, lost overtollig talg op en vermindert de kans op verstoppingen in de huid. Het maakt de huid egaler doordat het oppervlakkige oneffenheden vermindert en ontstekingen en roodheid in de huid remt. Daarnaast zorgt het kalmerende effect van salicylzuur ook dat het kan worden ingezet bij een gevoelige huid. 

Eén van de zachtste chemische peelings is een melkzuur peeling. Het is een alfahydroxyzuur zoals glycolzuur, maar is veel zachter en helpt de huid haar ideale pH-factor te behouden. Melkzuur is het meest geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid die de iets intensere zuren misschien niet kunnen verdragen. Lactic Peel exfolieert het huidoppervlak en reinigt de poriën. Het stimuleert de natuurlijke productie van collageen, egaliseert de teint en verbetert de pigmentatie van de huid. Verheldert en verlicht de huid en vermindert rimpels en fijne lijntjes.

Glycolzuur is een populaire behandeling voor rimpels en acne. De alphahydroxy zuur (AHA) dringt dankzij het kleine molucuul goed door in de huid. Glycolzuur exfolieert de huid en stimuleert de cel vernieuwing. Hierdoor verwijdert het fijne lijntjes en rimpels, egaliseert het de teint en verbetert het de huidtextuur.

TCA (oftewel Trichloroacetic Acid), is een concentratie dat bij uitstek wordt gebruikt als oppervlakkige, oppervlakkige tot matige of medium peeling bij gevorderde huidveroudering, acne en pigmentatieproblemen. TCA stimuleert cel vernieuwing, collagene elastine aanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen.

Carbonlaser

carbon | es-clinic.be, Health & Skin care

Carbonlaser

Bij de Carbon Laser peeling (ook wel de Hollywood peeling genaamd) wordt lasertechnologie gecombineerd met carbon (zwart koolstofpoeder) waardoor oneffenheden verdampen en je huid diepgaand wordt gereinigd. Daarnaast verbetert ook de collageen-, hyaluron- en elastineproductie en vermindert de aanmaak van talg. Je huid wordt strakker, en acné en pigmentatie verminderen. Ook rimpeltjes en fijne lijntjes verbeteren merkelijk. Een Carbon Laser Peeling kan als eenmalige behandeling worden uitgevoerd, maar werkt beter in een kuur van 4 : één om de 2 weken, en nadien een maandelijkse tot driemaandelijkse opvolgbehandeling. Geschikt voor alle huidtypes, man/vrouw, jong/oud. Zeer aangename behandeling en volledig pijnloos.

Waarvoor:

Health Skin care | es-clinic.be, Health & Skin care

Unieke resultaten:

carbon3 | es-clinic.be, Health & Skin care carbon4 | es-clinic.be, Health & Skin care
carbon5 | es-clinic.be, Health & Skin care carbon6 | es-clinic.be, Health & Skin care
carbon1 | es-clinic.be, Health & Skin care carbon2 | es-clinic.be, Health & Skin care

LUMI 8

Behandelt een brede waaier aan huidproblemen

Het beste CE MED LED toestel op de markt! De Lumi 8 LED is een handsfree, CE medisch goedgekeurd LED toestel voor intens huid verbeterende behandelingen voor alle huidtypes.
Sans titre 8 | es-clinic.be, Health & Skin care

Anti-aging, huidverstrakking, acne, pigmentvlekken, striemen, littekens, doffe teint, couperose en rosacea, vergrote poriën, wondheling: allemaal huidproblemen die doeltreffend behandeld kunnen worden met de Lumi 8 LED. Hoe werkt het precies? De techniek van Lumi8 heet “photo regulation”: LED-licht dringt in de huidcellen en wordt omgezet in celenergie.

 

Deze vernieuwde celenergie zorgt voor de vorming van nieuw collageen, een verbeterde doorbloeding, de stimulatie van de fibroblasten, de verhoging van de stofwisseling, een detox effect en de onderdrukking van het MMP1 (een enzym dat het collageen afbreekt).

IPL en laserbehandelingen produceren warmte. Deze warmte kan inflammatie veroorzaken in de huidcellen en de behandeling pijnlijk maken. De LED-lichttechnologie van Lumi8 daarentegen levert enkel veilig en puur licht op de huid zonder warmte effect. Hierdoor worden behandelingen mogelijk op een aangename en veilige manier, zonder herstelperiode en neveneffecten, die huidversteviging, huidverjonging en wondheling ondersteunen en uitvoeren.

 

In detail:

590 nm: voor behandelingen met geel licht voor huidverjonging en -versteviging630 nm: voor behandelingen met rood licht voor wondheling, huidherstel, pigmentatie, couperose & rosacea, acné en psoriasis.
830 nm: voor de behandeling met NIR (bijna Infrarood licht, dit wordt enkel gebruikt in programma 1).
een combinatie van 590 & 630 nm: de ultieme behandelingen met rood en geel licht voor huidverjonging, huidversteviging en lifting.

Het LUMI 8 toestel is bovendien uitgerust met de gepatenteerde Power Wave Cycle waardoor de huid constant gestimuleerd wordt door de lichtenergie via een unieke cyclus. Bij andere systemen zonder deze pulse cyclus gebeurt er niets meer na 15 minuten , maar Lumi8 overstijgt dit natuurlijke verschijnsel door middel van de gepatenteerde Power Wave Cycle, waardoor men veel vlugger resultaat kan verkrijgen.

De LUMI 8 mag gebruikt worden bij alle huidtypes en huidproblemen.

Health Skin care | es-clinic.be, Health & Skin care

Uniek & exclusief totaalconcept

Unieke resultaten:

before1 | es-clinic.be, Health & Skin care after1 | es-clinic.be, Health & Skin care

Microneedling pen

De perfecte stimulering van het huidweefsel

De m.pen by Mesoestetic® Pharma Group is de definitieve doorbraak van de hoogwaardige microneedling techniek in uw praktijk.

huid ES - clinic

Wat is microneedling?

Bij het verouderen wordt de huid minder elastisch. Dat komt doordat de huid in de loop der jaren minder collageen en elastine produceert. De huid wordt slapper, krijgt meer rimpels en verliest volume. Om je huid weer wat jonger en frisser te krijgen, kun je microneedling overwegen. Maar wat is microneedling dan precies? Microneedling (ook wel collageen-inductie therapie genoemd) is een niet-chirurgische behandeling waarbij de huid op zachte en gecontroleerde wijze doelgericht met minuscule naaldjes van chirurgisch staal wordt gepenetreerd. Deze behandeling veroorzaakt een soort wondhelende reactie waarbij de huid wordt aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine om het uiterlijk van de huid te verbeteren. Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van zeer fijne naaldjes. Dit wordt vaak gedaan met behulp van een apparaat

Voor wie ?

Microneedling is geschikt voor volwassenen die in goede gezondheid verkeren (vrij van infecties, koorts of huiduitslag) en hun huid graag willen opfrissen. De behandeling kan helpen lijntjes en rimpels glad te strijken, de collageenproductie te stimuleren, de huidskleur te egaliseren, vergrote poriën te verfijnen, de huid strakker te maken en littekens van acne of verwondingen te vervagen.
Er zijn relatief weinig risico’s aan de behandeling verbonden, maar het wordt niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Als je actieve huidaandoeningen zoals eczeem of rosacea hebt wordt de behandeling ook niet aangeraden. Daarnaast kan microneedling soms zorgen voor een koortslip. Mocht je hier gevoelig voor zijn, overleg dan met je behandelend arts of je van tevoren een antiviraal geneesmiddel kunt nemen.
Health Skin care | es-clinic.be, Health & Skin care

Uniek & exclusief totaalconcept

Unieke resultaten:

before1 1 | es-clinic.be, Health & Skin care after1 1 | es-clinic.be, Health & Skin care

Cupping

TIEN JAAR JONGER ZONDER CHIRURGIE

cupping | es-clinic.be, Health & Skin care

Wat is cupping?

De rode cirkels op de huid zijn veroorzaakt door cupping. Cupping is een eeuwenoude techniek waarbij een cup gemaakt van glas, bamboe of aardewerk op je huid wordt geplaatst. Door een vlam kort in de de cup te houden voor je het op de huid aanbrengt, ontstaat een vacuümkracht lokaal op de huid. De huid trekt in de cup. Op plekken waar de bloedcirculatie niet goed is, ontstaan er verkleuringen. Hoe dieper de verkleuringen des te erger de klacht. De verkleuringen verdwijnen meestal na 3 tot 4 dagen. De cupping sessies moeten herhaald worden totdat er na een een behandeling geen verkleuringen meer ontstaan. Doordat cupping je bloedcirculatie verbetert, heb je baat op veel gebieden. Hieronder zie je 10 redenen waarom cupping goed is voor je gezondheid.

F.A.Q

De cups worden meestal op de vlezige delen van het lichaam geplaatst zoals rug, buik, bovenarmen, bovenbenen en billen. Er wordt ook op de minder vlezige delen zoals de nek, binnenzijde van de knie  en elleboog gecupt.

Dit is afhankelijk van de klachten.  Bij een acute klacht  hebben sommigen al  baat na 1 behandeling. Als de stagnatie erg diep in het lichaam zit, zoals bij chronische klachten, dan heb je veel meer behandelingen nodig. Je cupt  dan net zo lang door tot er geen verkleuringen meer ontstaan na een sessie.  Na iedere behandeling merk je dat de vlekken minder diep van kleur worden en op gegeven moment zelfs niet meer verschijnen. Het is dan toch raadzaam om de behandeling met regelmaat te herhalen.

De behandelfrequentie is afhankelijk per persoon. Meestal is de volgende behandeling een week later. Als  het goed is zijn de gekleurde zones dan volledig verdwenen zijn. Bij een gezond lichaam is dat na 3 tot 4 dagen.

nl_NLDutch